2012. július 17., kedd

Mielőtt átalakításba kezdesz!

A mérés és a helyes beállítás nem csak a házépítésnél fontos. Jól bizonyítja ezt, a következő példa is. Az alany egy turbódízel autó, melybe sportlégszűrőt építettek a gyári szűrő helyére. Az autónak valóban "dögösebb" lett a hangja, ami pszichésen okozhat némi teljesítmény növekedési érzést, de azért nem árt mérni is.

A képen látható közepes tartományban némi teljesítmény csökkenés látható a sportlégszűrő beszerelése után. -3,5LE/ -5LE és -8NM/-10NM. Ez azért lehetséges, mert az autó tervezésekor megpróbálnak minden apró részletre odafigyelni, így a bejövő és távozó gázok  útjára is. Ha ezt az egységet bármely irányba megbontjuk, akkor annak lehetnek a várt hatással ellentétes eredményei is.
Ezért, ha bármilyen átépítésbe kezdesz, (sportlégszűrő, sport kipufogó, stb...) azt csináltasd inkább hozzáértő szakemberrel, vagy kérd ki a  tanácsát. Ami ennél is fontosabb : mérni, mérni, mérni.....
Teljesítménymérés nélkül nem lehetsz benne biztos, hogy jó az irány, ezért minden beavatkozás után érdemes ezt megtenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.